Haags Historisch Festijn 20 en 21 augustus

01_Logo

Voor Stichting HISTORIE-KS coördineert Rob Kortekaas samen met Angelique Schipper het nieuwe evenement Haags Historisch Festijn op 20 en 21 augustus.
Een mooiere follow-up van de voorstelling ‘200 jaar Koninkrijk’ kan Angelique zich niet voorstellen. De voorstelling eindigde met een afbeelding van het Binnenhof en de vraag ‘Is dit nou het slot?’, waarbij Angelique de kinderen vertelde dat het Binnenhof als kasteel van de graven van Holland begon.

Wat begint met een klein evenement in het weekend van 20 en 21 augustus 2016 heeft de potentie om uit te groeien tot een groot jaarlijks landelijk historisch evenement. Als eerste willen wij dit jaar zichtbaar maken dat het Binnenhof vroeger een Kasteel was met een Binnenhof, een Buitenhof, een Ridderzaal, een Slotgracht en de Gevangenpoort als toegangspoort. Dit willen wij doen door middel van ridders en paarden, adel en een middeleeuws kampement langs de Hofvijver. In de Paleistuin willen wij de koninginnen uit ons 200-jarig koninkrijk plaatsen, want op het moment dat wij een koningshuis kregen verliet Koning Willem I het Binnenhof om op Paleis Noordeinde te gaan wonen. Het onderdeel Paleistuin wordt opgeluisterd met de liedjes op de accordeon van Angelique uit de voorstelling ‘200 jaar koninkrijk’.

Tijdens het wachten op groen licht voor de vergunning van de gemeente Den Haag wordt achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen en om het ontbrekende gedeelte van de financiering rond te krijgen met de Club van Honderd. Honderd donateurs die met 100 euro de start van dit historische evenement mogelijk maken. Donderdag 14 juli vindt een eerste speciale bijeenkomst plaats voor geïnteresseerde donateurs.
Kijk voor meer informatie op de website van HISTORIE-KS.