Voorstellingen

flyer_JeugdvoorstellingenHeksenwaag

Voorstellingen Heksenwaag, 750 jaar Oudewater
Oudewater viert feest: 750 jaar geleden kreeg het stadsrechten en werd Oudewater een stad! Daarom willen wij jullie graag uitnodigen voor de speciale voorstellingen in 2015/2016 in de Heksenwaag in Oudewater. De Heksenwaag is beroemd geworden, omdat mensen die van hekserij beschuldigd werden hier eerlijk werden gewogen en daardoor niet als heks werden verbrand. Op de historische waag uit 1482 kun je je nog steeds laten wegen en krijg je een certificaat met jouw gewicht!

De kindervoorstelling Antje de Sprookjesheks is voor kinderen van 4 tot 8 jaar en wordt op de bovenverdieping gespeeld van 13.30 tot 14.20 uur.
Antje wil graag een sprookjesheks zijn, omdat ze dan kan vliegen op een bezemsteel. 750 jaar geleden geloofden de mensen echt dat er heksen op bezems rondvlogen! Na de voorstelling mogen de kinderen Antje wegen om te kijken of ze echt niet licht genoeg is om te kunnen vliegen en natuurlijk mogen ze ook zelf op de weegschaal. Entree museum 4-11 jaar € 2,50 vanaf 12 jaar € 5,- Voorstelling o.b.v. vrijwillige bijdrage.

De jeugd- en familievoorstelling 750 jaar Heks is voor iedereen vanaf 10 jaar die nieuwsgierig is naar de geschiedenis van de heks en wordt in de historische benedenruimte van de Heksenwaag gespeeld van 16.00 tot 17.00 uur. Je wordt meegenomen op een reis door de tijd: van 1265 tot nu, met de middeleeuwse kruidenvrouw, de heksenvervolger Institoris, een jonge vrouw die gewogen wordt door de waagmeester en de heks uit de sprookjes, die graag het stokje wil doorgeven aan …? Ook na deze voorstelling mag je de ‘heks’ wegen of zelf op de weegschaal staan. Weeg jij ook eerlijk? Entree museum 4-11 jaar € 2,50 vanaf 12 jaar € 5,- Toeslag voorstelling volwassenen € 2,50.

Kijk voor meer informatie over de Heksenwaag, Leeuweringerstraat 2 in Oudewater op www.heksenwaag.nl en over het project op www.hollandsboegbeeld.nl
Speeldata: van april 2015 t/m juni 2016, reserveren via www.hoenu.nl regio Utrecht.

Deze twee jeugd- en familievoorstellingen zijn een project Stichting Hollands Boegbeeld in samenwerking met De Heksenwaag en mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, KFHeinfonds, Carel Nengermanfonds, Fentener van Vlissingenfonds en Janivostichting.

Naast de voorstellingen in de Heksenwaag is het mogelijk de kindervoorstelling over Antje op locatie te spelen. Beide voorstellingen worden afgewisseld met liedjes op de accordeon. De voorstellingen zijn uitstekend te combineren met het thema pesten.

200 jaar koninkrijk
Van koning Willem I tot koning Willem-Alexander en ons volk
Wie waren onze koningen en koninginnen de afgelopen 200 jaar en hoe heeft ons volk steeds meer te zeggen gekregen? Angelique vertelt en bezingt 200 jaar met haar accordeon over de leukste en interessantste wetenswaardigheden. Voor de bovenbouw van basisscholen maakt zij daarbij ook gebruik van internet-beeldmateriaal. De voorstelling is een project van St. Hollands Boegbeeld en maakt onderdeel uit van de viering van ‘200 jaar koninkrijk’. Er wordt samengewerkt met Muzee Scheveningen en het Haags Historisch museum voor het aanbieden van verdiepende museumlessen. De voorstelling is (mede) mogelijk gemaakt met subsidie van Fonds1818, Prins Bernhard Cultuurfonds en SNS REAAL Fonds waarmee de voorstelling in 79 bovenbouwklassen gespeeld kan worden. Totale duur in de klas 1,5 uur. Daarnaast kan de voorstelling van een uur ook los geboekt worden en is de voorstelling ook in een uitvoering van 30 minuten mogelijk.

Liekie’s Liedjes
Liekie’s Liedjes is een compilatie van haar liedjes af te stemmen op uw wensen voor onder andere op evenementen, bijeenkomsten, verjaardagen, jubilea.

gelukkigehuiskamer_swanwalk

chilldrenslounge_swanwalk

fairtrade_swanwalk

 

 

 

(foto’s evenement Swanwalk Rotterdam)

 

Eerdere voorstellingen (worden niet meer uitgevoerd)

Kustverhalen
Angelique Schipper vertelt het verhaal over de kust, de kustbescherming en hoe Den Haag met de kust verbonden is geraakt. 

Pas op 50
In 30 minuten cabaret vertelde Angelique met haar accordeon hoe het is om 50 te worden.

Pasop50_050414

 

 

 

 

 

 

 

 

AU
Was het persoonlijk cabaretprogramma over het afscheid van haar vader, haar man, een wc-pot en allen. Over loslaten en opnieuw beginnen.

 

De Heks en de Keukenprinses
Was een sprookjesachtige voorstelling met vijf prinsessen, gedanst door Mira Moreno van St. Dans aan de Vliet en heks Angie door Angelique Schipper.

flyer_DeheksendeKeukenprinses